Acasă Stiri Geoană: Modul în care a trecut noul Cod Fiscal prin Senat este...

Geoană: Modul în care a trecut noul Cod Fiscal prin Senat este o rușine pentru Camera superioară a Parlamentului

686
0

Modul în care a trecut astăzi noul Cod Fiscal prin Senat este o rușine pentru Camera superioară a Parlamentului. După răzgândirea secolului – modificarea cu 180 de grade față de forma votată inițial, astăzi s-a mers un pas mai departe în disprețul față de cetățean și față de o minimă spoială democratică, interzicându-se realizarea unei minime dezbateri pe cea mai importantă lege a anului. Dar ce voiau de fapt să ascundă în spatele unor proceduri din regulament?

RECLAMĂ

1. Faptul că sindicatele nu au fost măcar consultate pe noul Cod, refuzându-se astfel punctul de vedere al celor care îi reprezintă în mod legal pe salariații din România.

2. Investitorii români vor plăti impozite mai mari cu 68% decât cei străini, așa cum arată o analiză a celor de la Cartel Alfa.

3. Că va exista o clară reducere a investiţiilor în economie, așa cum arată o analiză a Ziarului Financiar.

4. Că Noul Cod va conduce la dispariția a 100.000 de companii pentru că schimbă fundamental modul de impozitare pe clădiri, după estimările reprezentanţilor Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Din acet motiv Tăriceanu, Sârbu & co. au refuzat o minimă dezbatere pe Codul Fiscal. Pentru că înțelegerea lor politică a schimbat substanțial prevederile Codului Fiscal votat în sesiunea trecută și ar fi fost normal, democratic și corect față de români ca aceste lucruri să fie spuse în plenul Senatului. “Politica pumnului în gură” arată cât de primitivă este clasa politică românească. Și dacă nu înteleg asta la timp, să nu ne mirăm dacă formațiuni de extremă stânga sau dreapta vor câștiga teren și în România.

RECLAMĂ
Articolul precedentPe 8 septembrie va asteptam la Ziua Comunei Galicea Mare – Dolj cu muzica LIVE !!!
Articolul următorNoul Cod Fiscal, ADOPTAT de Senat: TVA scade la 20% din 2016, „taxa pe stâlp” rămâne până în 2017