Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Catalina Munteanu !

Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Catalina Munteanu !

3303
0
SHARE
loading...

Interpreta de muzica populara Catalina Munteanu s-a nascut pe plai gorjean insa copilaria a petrecut-o in judetul Dolj la Bradesti,la bunicii din partea mamei . Cantecul l-a primit drept mostenire de la strabunicul sau,interpretei placandu-i sa il interpreteze de cand era micuta. Deoarece, dragostea sa pentru tot ce inseamna traditie,cantec si port popular a fost foarte mare visul sau a prins contur usor,usor si s-a si materializat in urma cu cativa ani iar astazi interpreta bucura cu cantecele sale publicul dornic de a asculta folclor.

loading...

Reporter: Care este zona din care veniti?Cum o puteti descrie?

Catalina Munteanu: Vin din zona Gorjului, o zona in care farmecul deosebit al locuitorilor este sporit de traditii. Specificul meleagurilor gorjenesti este intregit de muzica traditionala gorjeneasca reprezentata de Maria Lataretu.

Rep: Cand ati descoperit dragostea pentru tot ce inseamna cantec,port popular si traditie? C.M.: Am descoperit dragostea pentru tot ce inseamna cantec si port popular inca de mic copil, insa visul meu a devenit realitate dupa multi ani.

Rep: Care sunt cantecele care considerati ca va reprezinta,cele vesele,cele de ascultare? C.M.: Cantecele care consider ca ma reprezinta sunt cele vesele,ritmate

Rep. Sunteti adepta/adeptul evenimentelor cu traditie,al nuntilor care dau curs fiecarei datini in parte…mers la apa,brad,etc?Sau preferati sa luati parte la evenimente moderne, fara traditii…precizati de ce preferati un anumit gen de eveniment? C.M.: Sunt adepta evenimentelor cu traditie. Rar intampin nunti care dau curs fiecarei datini in parte. Prefer acest gen de eveniment pentru ca iubesc traditia, am copilarit cu traditii.

Rep.: Care este evenimentul la care ati participat si v-a ramas intiparit in minte si de ce? C.M.: Au fost multe evenimente la care am participatsi fiecare eveniment are ceva special de care sa iti amintesti.

Rep. Cum decurge o zi din viata dumneavoastra? Pot spune ca decurge in mod obisnuit…nu fac nimic iesit din comun,eu zic ca fac cate ceva din fiecare,impletesc frumos lucrurile din viata personala cu cele din cea profesionala.

Rep.: Pe langa cantec,ce alte pasiuni aveti? C.M.: Fiecare din noi mai are cel putin o pasiune pe langa cea pe care o practica. Arta florala si reconditionarea costumelor populare sunt alpe pasiuni pe care le indragesc foarte mult.

Rep. Daca ar fi sa va descrieti ce calitati considerati ca aveti?Dar defecte? C.M.: Cred ca fiecare din noi avem calitati si defecte. Nu stiu daca e bine sa analizez aceste lucruri dar e bine sa ne gandim din cand in cand la ele si sa incercam sa le modelam sa fim cat mai placuti de cei din jurul nostru. Unele din calitatile mele consider ca sunt sinceritatea, faptul ca sunt sociabila si stiu sa respect pe cei din jurul meu……

Rep. Daca ar fi sa considerati ca aveti un scop principal in viata, care ar fi acela? C.M.: Eu stiu pentru ceea ce traiesc si care este visul meu in viata. Este important sa stii unde vrei sa ajungi si pentru ce sa lupti. Scopul meu in viata este sa trec peste orice obstacol si sa traiesc viata asa cum trebuie traita.

Rep. Cum va imaginati peste 10 ani? C.M.: Peste 10 ani ma imaginez in floarea vietii realizandu-mi visele la care gandesc in prezent….

loading...