Drama Danielei, asistentă la SCJU Craiova, care-și îngrijește mama și acasă, dar...

Drama Danielei, asistentă la SCJU Craiova, care-și îngrijește mama și acasă, dar și la spital. Într-o viață plină de durere, fata ei îi este medicament

125
0
SHARE
loading...

Doamna Mioara în vârstă de 54 de ani, abia împliniți, trăiește o viață plină de durere din cauza bolii, care o macină. Sprijin îi este fiica ei, Daniela, asistentă de doi ani la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Aceasta își îngrijește propria mamă și acasă, și la spital, de fiecare dată când femeia este internată. 

loading...

Mioara suferă de la 21 de ani de schizofrenie, boală pe care acum o ține sub tratament. De altfel, face dializă de 10 ani și are boala Crohn. Doljeanca ar putea fi operată, însă este foarte riscant, după cum spun cadrele medicale care o îngrijesc. Femeia are trei intervenții chirurgicale pentru o plasa de la o ocluzie. Plasa respectivă este lipită de intestine, iar atunci când doctorii vor recurge la altă intervenție, e posibil să o scoată cu totul, deși doamnei Mioara i s-a mai tăiat 1,5 m de intestin.

Cu zeci de internări, Daniela abia o mai poate convinge să meargă la spital.

“Despre viața mamei mele ar fi multe de spus. Este foarte puternică. A fost internată la Psihiatrie foarte mult timp, toată copilăria mea. M-au crescut bunicii mei, oameni cu frica lui Dumnezeu, așa cum rar mai există”, a povestit Daniela, asistentă la SCJU Craiova, fata Mioarei.

Pe lângă munca de la spital, Daniela se mai ocupă cu comestica și mai merge și la evenimente, pentru a-și ajuta mama. Muncește zi și noapte doar pentru familie.

Cât despre alte spitale din țară, aceasta ne-a povestit că a mers și la București cu mama ei.

“Am fost la Bucuresti, la Hematologie, iar acum nu-i mai merge nici cateterul pe care face dializa. La picior i-a aparut un hematom, din senin. Doctorii spun ca ar trebui să scoată plasa respectivă, dar că e riscant”, a adăugat Daniela.

Toată viața a sperat ca mama ei să se facă bine. Mioara s-a echilibrat psihic când l-a cunoscut pe tatăl vitreg al Danielei și acesta bolnav de diabet.

“Sper să se facă bine, doar pe ei îi am. Și-un pisic, pe care l-am găsit”, a conchis Daniela, asistenta de la Spitalul Nr.1 Craiova.

Daniela încearcă să găsească persoane care ar putea dona sânge pentru mama ei. De aceea, toți cei care vor să facă un bine și să doneze, o pot face la Centrul de Sânge. Se poate dona orice grupă de sânge, pe numele Ruican Mioara, 0785 082 737.

Sursa: ziarul de craiova

loading...