Doar camioanele mai intră în ţară prin vama Nădlac 2. 14 benzi...

Doar camioanele mai intră în ţară prin vama Nădlac 2. 14 benzi pentru transportul de marfă

91
0
SHARE
loading...

Doar camioanele mai intră în țară prin vama Nădlac 2, 14 benzi de tranzit prin punctul de trecere al frontierei fiind exclusiv pentru transportul de marfă.

loading...
loading...

Ministrul Afacerilor Interne a decis, joi, 2 aprilie, în urma unei convorbiri telefonice cu omologul maghiar, să închidă frontiera Nădlac II pentru trecerea persoanelor, urmând ca acest Punct de Trecere a Frontierei să fie destinat exclusiv pentru tranzitarea camioanelor și a transportului de mărfuri.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Interne, “având în vedere timpii mari de așteptare înregistrați în anumite intervale orare, în vederea decongestionării punctului de trecere a frontierei Nădlac II și pentru funcționarea corespunzătoare a <<culoarului verde>>, partea română a propus ca acest punct să fie folosit în exclusivitate pentru camioane și traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcționat către Nădlac I. 

Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii polițiilor de frontieră din cele două state. Astfel, începând cu ora 20:00 – ora României -, traficul, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I a fost deschis numai pentru autoturisme. 

Această separație a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac II. Ca măsură suplimentară, a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac I – Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica. 

De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu.”

Sursa: observator

loading...
loading...