Acasă Monden DNA cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l ancheta pe Radu Mazăre...

DNA cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l ancheta pe Radu Mazăre într-un alt dosar

361
0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, solicitarea DNA Constanța de a cere autorităților din Madagascar să își dea acordul pentru începerea urmăririi penale a lui Radu Mazăre într-un dosar de abuz în serviciu

RECLAMĂ

„Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa. Sesizează Ministerul Justiţiei din România în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar, referitoare la obţinerea consimţământului în vederea efectuării urmăririi penale şi a eventualei judecăţi a suspectului Mazăre Radu Ştefan în cauza ce formează obiectul dosarului nr.204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu” a transmis, vineri seară, ICCJ.

Radu Mazăre a fost adus în ţară, în 20 mai, din Madagascar, unde se afla de aproximativ un an şi jumătate. Fostul edil este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde are de executat o pedeapsă de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

Conform legii, Mazăre nu poate fi judecat sau cercetat penal în alte dosare față de cel pentru care a fost extrădat.

„Persoana predată ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecată, nici deţinută în vederea executării unei pedepse, nici supusă oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea”, potrivit articolului 74 din legea 302/2004.

Fostul edil are multiple condamnări în România. El mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul “Polaris”, dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.

Sursa: stirile protv

RECLAMĂ
Articolul precedentAccident cu necunoscute pe linia de tramvai, în Capitală. Una din mașini s-a răsturnat
Articolul următorNumărul speciilor pe cale de dispariție de pe Terra a depășit 30.000. „Anul viitor va fi critic pentru viitorul planetei”