Deputatul Ion Stan: Este vorba de un denunţ pentru trafic de influenţă....

Deputatul Ion Stan: Este vorba de un denunţ pentru trafic de influenţă. Voi reveni mâine la DNA

362
0
SHARE
loading...
Ion Stan a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că nu a fost ridicat de ofiţerii anticorupţie şi că s-ar fi prezentat de bună voie, răspunzând astfel unei citaţii emise de anchetatori. Deputatul PSD a precizat, potrivit Mediafax, că vineri va reveni la DNA pentru a da o declaraţie în dosarul penal în care este cercetat.

“Este vorba despre un denunţ pentru trafic de influenţă. Urmează să revin mâine (vineri – n.r.), pentru a se prezenta documentele care sunt în dosar şi să fac declaraţiile de vigoare. Am răspuns citaţiei de a veni astăzi (joi – n.r.) la DNA, mâine voi veni din nou, pentru că eu consider că sunt nevinovat. Nu e vorba decât de trafic. (…) Nu vreau să vă spun nimic până mâine. Nu am promis nimănui nimic, nu am promis la nimeni”, a arătat demnitarul.

loading...
loading...

Deputatul Ion Stan a infirmat astfel că ar fi cerut sume de bani de la un denunţător, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii, folosindu-se de funcţia sa.

La ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), deputatul a fost escortat la maşină de două gărzi de corp.

Deputatul PSD Ion Stan a fost audiat în Bucureşti, la sediul DNA – Structura Centrală, joi, timp de mai multe ore.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Stan este suspectat de fapte de corupţie şi că în cazul său nu a fost organizat un flagrant.

În vârstă de 57 de ani, Ion Stan este deputat de Dâmboviţa, aflat la al treilea mandat consecutiv în Legislativ. El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI. De altfel, încă din 2000, de când a intrat în Parlament, el a activat în Comisia SRI, fiind în legislatura 2000-2004 preşedinte al acesteia.

În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

De altfel, din 1996 şi până în acest an el a fost preşedintele Organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PSD. În 19 iunie 2012, Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a votat, cu unanimitate, schimbarea preşedintelui organizaţiei PSD Dâmboviţa Ion Stan cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

Totuşi, Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

sursa: RTV.NET

loading...
loading...