Home POLITICA Dan Barna: „USR-PLUS va forma un guvern stabil cu PNL, după parlamentare”....

Dan Barna: „USR-PLUS va forma un guvern stabil cu PNL, după parlamentare”. Ce spune despre atacurile recente între PNL și USR

64
0
loading...

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, în direct la Digi24, că după alegerile parlamentare, „în mod normal și previzbil”, Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL. Totuși, în ultima perioadă, dialogul între PNL și USR este tot mai contondent, mai ales în Parlament unde liderii celor două partide se atacă zilnic. „Reintrăm în logica de campanie electorală”, este explicația lui Dan Barna.

loading...
loading...

„Când se fac lucruri fix cum le făcea PSD vom continua să le spunem. Când numești chelneri la șefia unor spitale, trebuie să criticăm. Atunci când măsurile sunt corecte le susținem, când sunt pe stilul vechiului USL vom protesta”, a declarat Barna, despre atacurile la adresa PNL.

Dan Barna susține că partidele au intrat deja în logica de campanie electorală, mai ales că urmează un an cu două rânduri de alegeri, dacă nu vine valul al doilea al pandemiei.

„Am ieșit din starea de necesitate, revenim la normal, adică reintrăm în logica de campanie electorală pentru locale care vor fi probabil în septembrie și pentru cele parlamentare, doamne ajută să se organizeze în acest an. În final de septembrie localele, parlamentarele în decembrie, dar depinde de valul doi al epidemiei. Calendarul actual e cu alegeri anual acesta, fapt pentru care partidele sunt într-o logică de campanie. Fiecare încearcă să își stimuleze și să își incite electoratul”, a declarat liderul USR.

Alianța USR-PLUS vrea la guvernare

Dan Barna a declarat că după alegerile parlamentare, Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL. 

„Este în mod natural și previzibil că USR PLUS va forma viitorul guvern stabil al României cu PNL după alegeri. Dar acest lucru se va baza pe proiecte foarte concrete”, a spus Barna.

Președintele USR vorbește despre o coaliție bazată pe „proiecte” și nu pe funcții.

„Există acele coaliții în care se bat niște funcții și există și tipul de guvernare pe proiecte foarte concrete cu obiective specifice de la început. În felul acesta, o colaborare foarte onestă cu PNL este posibilă. Eu zic că sunt șanse bune ca USR PLUS împreună cu PNL să treacă de pragul pentru un guvern stabil”, a mai declarat liderul USR.

Sursa: digi24

loading...
loading...