Dacă se înregistrează peste 1.000 de infectări zilnic, se pot introduce măsuri...

Dacă se înregistrează peste 1.000 de infectări zilnic, se pot introduce măsuri restrictive, anunţă Ludovic Orban

197
0
SHARE
loading...

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se pot introduce măsuri restrictive, dacă se va depăşi pragul de 1.000 – 1.200 de noi infectări cu coronavirus zilnic.

loading...
  • Guvernul trebuie să fie pregătit pentru orice situaţie, spune premierul
  • Dacă se depăşeşte pragul de o mie de infectări, se impun măsuri restrictive
loading...

Premierul spune că obligaţia Guvernului este să fie pregătit pentru orice situaţie, însă e mult mai simplu ca fiecare să se protejeze şi astfel să evite răspândirea virusului.

“Nu ne dorim să luăm nicio măsură restrictivă. Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia în primul rând şi activităţile care se derulează. Nu ne dorim să fim în situaţia să luăm astfel de măsuri, pentru că, într-adevăr, dacă va creşte numărul de persoane infectate peste 1000 – 1200, deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive acolo unde există cel mai mare risc epidemiologic, măsuri care pot fi locale, zonale, de carantinare, mai ales a zonelor cu cel mai mare nivel de răspândire a virusului”, a precizat premierul, citat de news.ro

Măsurile restrictive ar putea însemna suspendarea activităţii economice, carantinarea unei localităţi sau a unui cartier.

“Se poate dispune măsura suspendării temporare a activităţii economice. Am avut astfel de situaţii la Arctic Găeşti, a fost chiar o măsură autoimpusă de managementul companiei. Carantinarea de exemplu, dacă apare într-un sat sau într-un cartier, putem lua măsura carantinării, dar, repet, nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie”, a precizat premierul.

Planul de relaxare a măsurilor nu a putut fi dus până la capăt

“Din păcate, nu am putut să ne ducem planul de relaxare. România a avut un plan de relaxare foarte bine gândit, am dat drumul gradual din 15 în 15 zile. Din păcate, ne-am confruntat cu această campanie pe care eu nu pot să o înţeleg cum oamnei cu scaun la cap, cu bun simţ, cu pregătire intelectuală pot crede aşa ceva. Părerea mea e că trebuie să vadă cazuri concrete. Nu trebuie să aştepte să se îmbolnăvească cineva apropiat sau doamne fereşte să moară cineva să se trezească. Trebuie să înţeleagă că virusul acesta este periculos şi ucide şi că îmbolnăveşte foarte uşor, se trabsmite foarte uşor şi pune în pericol viaţa”, a precizat Ludovic Orban.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...