Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

Cum a ajuns Astra să nu joace meciul cu Universitatea, deşi cei patru jucători bolnavi erau din acelaşi grup

2 min read

Vestea că la Astra trei jucători dintr-un grup şi unul din cel de-al doilea grup au ieşit pozitiv la noul coronavirus a determinat LPF să amâne meciul cu Universitatea Craiova pentru că DSP nu apermitea reluarea activităţii.

loading...

Dar povestea celor patru fotbalişti care au luat virusul la Astra, după Crepulja, este specială.

Astra-Universitatea Craiova a fost amânat şi nu se ştie dacă se va mai juca

Pentru că, din sursele Digi Sport, toţi patru faceau parte din acelaşi grup astfel că meciul putea fi abordat cu echipa a doua, numai că nu toţi au fost pe aceeaşi listă!

Iniţial, meciul Astra-Universitatea Craiova nu s-a putut disputa săptămâna trecută pentru că la olteni au apărut cazuri pozitive cu COVID-19 la trei persoane din staff. Apoi, săptămâna asta, miercuri, jocul s-a amânat din nou, de data asta pentru că s-a îmbolnăvit Crepulja.

Până la urmă s-a ajuns la varianta acceptată de DSP Giurgiu ca reluarea activităţii să fie permisă dacă există două testări negative, iar vineri era ziua de disputare a restanţei.

Astra a avut două loturi, dar n-a putut folosi niciunul cu Universitatea Craiova

Portarul David Lazar şi fundaşii Cristian Dima, David Bruno şi Costel Avram au fost anunţaţi vineri după prânz  că au ieşit pozitiv la testare, astfel că meciul cu Universitatea Craiova, programat la 18:45 în ziua respectivă, nu se mai putea juca.

Ideea Astrei a fost să meargă la testare cu două loturi, prima echipă, respectiv a doua, în speranţa ca măcar unul dintre grupuri să nu aibă niciun caz. Dar Avram a fost trecut pe lista a doua, pentru echilibrarea numărului de fotbalişti, ceea ce s-a dovedit o greşeală pentru că aşa s-a ajuns să fie jucători de pe ambele liste!

Primii trei faceau parte din Lista A pregătită de Astra, iar cel de-al patrulea din Lista B. Avram a fost trecut doar cu numele acolo, pentru că el se pregăteşte de multă vreme cu prima echipă.

Jucătorii Astrei pierd mulţi bani dacă pică de pe podium

Amânarea sau chiar anularea meciului cu Universitatea Craiova şi, poate, chiar cu FCSB, produce daune financiare foarte mari jucătorilor. În aceste condiţii, echipa va pierde locul 3, astfel că Ioan Niculae nu va mai plătit la finalul campionatului bonusul pentru fiecare punct dacă echipa prinde podiumul. În plus, jucătorii nu-şi vor mai încasa nici bonusul individual trecut în contract, care la unii ajunge şi la 20.000 de euro!

Dacă se va da 3-0 pentru Craiova şi acelaşi scor pentru FCSB, în etapa a 10-a, atunci Astra va fi depăşită în clasament de trupa lui Toni Petrea.

FRF ar putea anunţa o decizie legată de Astra-Universitatea Craiova şi de FCSB-Astra după Comitetul Executiv de luni, 3 august

Sursa: digisport.ro

loading...