COD GALBEN DE INUNDAŢII pentru mai multe râuri. Vezi HARTA cu zonele...

COD GALBEN DE INUNDAŢII pentru mai multe râuri. Vezi HARTA cu zonele vizate

391
0
SHARE
loading...

COD GALBEN. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa şi Drincea (judeţul Mehedinţi) şi afluenţii Motrului din judeţul Mehedinţi.

loading...
loading...

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe afluenţii mici ai Dunării de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum şi pe unele râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Atenţionarea este valabilă începând de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 14.00.

Pe de altă parte, duminică dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în următoarele 24 de ore pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică de la ora 10.00, până luni la ora 10.00, îndeosebi în vestul celor trei judeţe vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.sursa: http://www.romaniatv.net/cod-galben-de-inundatii-pentru-mai-multe-rauri-vezi-harta-cu-zonele-vizate_170295.html#ixzz3DHsRGggX

loading...
loading...