Home Stiri Chin pentru pacienții de la ATI Craiova!

Chin pentru pacienții de la ATI Craiova!

136
0
loading...

Se operează doar urgențele din cauza lipsei de oxigen!

loading...
loading...

Numărul prea mare de pacienți infectați cu Covid-19 a dus la un consum extrem de mare de oxigen. Spitalul nu s-a mai confruntat cu o situație ca asta, păstrându-se resursele doar pentru intervențiile foarte grave.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Craiova nu știe ce măsuri să mai ia, având în vedere că instalația de oxigen este veche de 50 de ani și aproape cedează.

„Se fac doar intervențiile pe urgență pentru că este consumul foarte mare de oxigen în Clinica ATI, atât în sectorul Covid, cât și în sectorul non-Covid,  unde sunt toate locurile ocupate, iar pacienții sunt ventilați invaziv și non-invaziv. Operațiile care nu reprezintă o urgență se pot temporiza”, a declarat Cristiana Geormăneanu, directorul medical al spitalului.

Situația dramatică în care a ajuns unitatea spitalicească este generată și de faptul că toate cazurile grave de infecție cu Covid-19 din Oltenia au fost direcționate către spitalul din Bănie.

„Este un consum de oxigen fără precedent. Spitalul nu s-a mai confruntat cu așa ceva. Avem un număr mare de pacienți în stare gravă și foarte gravă, în sectorul non-Covid, pentru că toate cazurile din regiune au fost redirecționate la noi. Instalația de oxigen funcționează la capacitate maximă, iar presiune a scăzut”, potrivit managerului Spitlaului Județean de Urgență, Laurențiu Ivanovici.

sursa: https://3minute.net/drama-ati-craiova/

loading...
loading...