Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

Cabină dedicată pentru alegătorii cu febră, sau simptome respiratorii, la alegeri. Tătaru: “V-am spus că va fi o lună de foc”

1 min read

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că, în ziua votului, dacă alegătorul are temperatură peste 37,3, este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Aceasta se va dezinfecta după fiecare participant.

loading...
  • Ministrul Tătaru a precizat că alegătorii cu febră vor avea o cabină şi urnă de vot dedicată
  • Alegerile locale sunt programate pe 27 septembrie
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

“V-am spus că va fi o lună de foc, care va începe prin măsuri de revenire la normalitate, redeschiderea restaurantelor, începutul şcolii, alegerile de pe 27 septembrie. Am avut un ordin comun cu MAI tocmai pentru a explica desfăşurarea şi normele de aplicat în campanie electorală. Acum avem un ordin comun care stabileşte acele norme din ziua alegerilor. Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triaj temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Se va dezinfecta după fiecare participant. Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a declarat Tătaru.

Ministrul a reiterat necesitatea respectării regulilor de distanţare socială şi purtarea măştii.

Sursa: observatornews.ro

loading...