Home Stiri Bebelușul unui cuplu din Slatina a murit la 2 zile de la...

Bebelușul unui cuplu din Slatina a murit la 2 zile de la naștere. Tatăl face acuzații grave

168
0
loading...

Un cuplu din Slatina se află în pragul disperării după ce și-au pierdut bebelușul la doar două zile de la naștere. Tatăl dă vina pe medici pentru decesul fetiței lui, iar poliția face cercetări în acest caz.

loading...
loading...
  • Bebelușul unui cuplu din Slatina a murit la 2 zile de la naștere.
  • Tatăl face acuzații grave

O familie din Slatina trece printr-o suferință greu de descris. Fetița lor a murit la două zile de la naștere, iar tatăl îi acuză pe medici că au luat prea târziu decizia de a muta bebelușul în Capitală. Se pare că micuța se născuse cu probleme respiratorii și avea nevoie de oxigen, care poate fi administrat doar cu un aparat special, existent în București.

Vineri, mămica a născut o fetiță la Spitalul Județean din Slatina. Micuța era primul copil al familiei, iar sarcina a fost monitorizată de medici, dar lucrurile s-au complicat înainte de naștere.

„În ziua când am ajuns la urgență a fost în dimineața de joi, pentru că soția avea niște dureri pe care nu le mai avusese. Ne-a băgat de urgență în operație, deoarece pulsul copilului scăzuse foarte mult. Nu știu de la ce. A făcut cezariană, a ieșit cu bine de acolo mămica, în schimb fetița ni s-a spus că are o problemă cu respirația”, a spus Mihăiţă Calcan, tatăl bebelușului.

Ce acuzații face tatăl

Problemele respiratorii ale bebelușului s-au agravat rapid, fiind necesar un aparat special pentru a o ține în viață. Din păcate, acest aparat de oxigen nu era disponibil la SJU Slatina, iar micuța ar fi trebuit să fie transferată în Capitală, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Fetița a murit între timp, iar tatăl susține că medicii nu s-au grăbit deloc.

Ce spune directorul medical al spitalului

Directorul medical al Spitalului Slatina a vorbit despre acest caz. Aparent, demersurile pentru transfer au început în jurul orei 12, dar probarea ar fi venit abia opt ore mai târziu.

„Sâmbătă, starea generală s-a degradat, moment în care s-au făcut demersuri către Centrul Universitar Craiova cu răspuns negativ de acolo și către numeroase clinici din București, iar din motive de lipsă de locuri nu s-a putut efectua transferul. S-a primit aprobarea la Pantelimon. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru pacient.”, a declarat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului. Totodată, reprezentanții spitalului au anunțat că va face o anchetă proprie.

„Nu există oxigenul acela special. Doctorița mi-a spus să caut împreună cu dânsa o clinică în București care are acest oxigen. A durat foarte mult. A suferit alterația plămânului și până la ora 15 s-au gândit că trebuie să o ducem la București. Cu ajutorul meu și al prietenilor din București am găsit la Sf. Pantelimon, dar până a ajuns ambulanța specială pentru a transporta acest tip de oxigen, la ora 22, cei de la SMURD și-au făcut datoria. Au resucitat-o. Nu s-a putut face nimic.”, a povestit Mihăiţă Calcan.

loading...
loading...