Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

Alertă de vreme severă! Se rup norii în 7 județe, ANM anunță ploi torențiale, grindină și fulgere

1 min read

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu valabilă pentru șapte de județe din centrul și vestul țării. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.30 și expiră în această seara, la 21:00

loading...
  • Hunedoara, în continuare sub cod portocaliu, după revăsarea râului Jiul de Vest
  • ANM anunță cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice

În județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cod Galben în Banat, Crișana și Maramureș

Până la ora 21, în Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane, transmite ANM.

Sursa: observatornews.ro

loading...