Home STIRI SPORTIVE Milionarul Gigi Becali, la tribunal cu finul Pandele / Ce le-a cerut...

Milionarul Gigi Becali, la tribunal cu finul Pandele / Ce le-a cerut judecătorilor latifundiarul din Pipera!

115
0
loading...

Problemele dintre nașul Becali și finul Pandele par fără sfârșit: milionarul a deschis, recent, un nou proces împotriva finului, solicitând instanței să anuleze un document semnat de acesta în calitate de primar.După ce, anul trecut, procesul în care Gigi Becali solicita peste 100.000 de lei de la primăria condusă de finul Pandele a fost suspendat, milionarul a solicitat, în urmă cu doar câteva zile, ca instanța să anuleze un act notarial care poartă și semnătura lui Florentin Pandele. Dosarul a fost înregistrat inițial la Judecătoria Buftea, însă magistrații au constatat că nu este de competența lor, așa că l-au trimis la Tribunalul Ilfov, unde a fost înregistrat pe 14 iunie a.c., urmând ca procesul să înceapă, cel mai probabil, la toamnă.

loading...
Anul trecut, judecătorii au decis să tragă pe linie moartă un alt dosar deschis de Gigi Becali împotriva primăriei lui Florentin Pandele, pentru recuperarea sumei de 106.780 lei. Procesul fost suspendat fiindcă niciuna dintre părți nu s-a prezentat la termenul stabilit și nici nu a solicitat judecarea în lipsă. „Dispune suspendarea cauzei, având în vedere lipsa nejustificată a părților și faptul că niciuna dintre ele nu a solicitat judecata cauzei în lipsă. Cu recurs pe toată durata suspendării. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul București, sub sancțiunea nulității”, au hotărât judecătorii, anul trecut.Becali s-a judecat, în urmă cu câțiva ani, și cu Primăria Capitalei, condusă, la momentul respectiv, de fina Firea, soția lui Pandele. În procesul respectiv, Becali a solicitat blocarea conturilor Primăriei Capitalei, ca să-şi recupereze banii pentru un teren luat de instituţia amintită pentru construirea Pasajului Pipera. Gigi Becali a primit despăgubiri în valoare de 934.621 de euro. Terenul în cauză avea o suprafaţă de 1.773 metri pătraţi, iar Primăria Bucureşti stabilise despăgubiri în valoare de doar 68.000 de euro pentru latifundar, adică aproximativ 38 de euro pentru un metru pătrat. În urma unui proces deschis de Becali, Tribunalul Bucureşti a decis ca acesta să primească despăgubiri în valoare de peste un milion de euro, însă Primăria Capitalei a contestat decizia la Curtea de Apel, unde s-a stabilit cuantumul despăgubirilor în valoare de 773.000 euro. Ulterior s-a decis rejudecarea dosarului, iar ultima decizie a magistraţilor a fost ca Becali să primească 934.621 euro despăgubiri, adică aproximativ 527 euro/mp.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/milionarul-gigi-becali-la-tribunal-cu-finul-pandele-ce-lea-cerut-judecatorilor-latifundiarul-din-pipera-282106.html

loading...