Acasă STIRI SPORTIVE ANALIZĂ | Cu cine vrem să batem Ungaria şi Grecia. Chiricheş –...

ANALIZĂ | Cu cine vrem să batem Ungaria şi Grecia. Chiricheş – debut slab pentru Napoli, Maxim joacă rar, Keşeru este în formă. Ce au făcut în acest sezon stranierii convocaţi de Iordănescu

635
0

Vineri, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat lista finală a stranierilor convocaţi pentru “dubla” cu Ungaria (4 septembrie) şi cu Grecia (7 septembrie). Ambele meciuri par a fi decisive pentru calificarea la Campionatul European din 2016, din Franţa, rezultatele acestora urmând să influenţeze locul în clasamentul din grupa în care, momentan, naţionala se află pe primul loc.

RECLAMĂ

Vineri, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat lista finală a stranierilor convocaţi pentru “dubla” cu Ungaria (4 septembrie) şi cu Grecia (7 septembrie). Ambele meciuri par a fi decisive pentru calificarea la Campionatul European din 2016, din Franţa, rezultatele acestora urmând să influenţeze locul în clasamentul din grupa în care, momentan, naţionala se află pe primul loc.

Lista lui Anghel Iordănescu a fost criticată de diverşi oameni din domeniul sportiv, chiar şi de către fotbaliştii care nu au reuşit să prindă lista scurtă a antrenorului naţionalei, Marica şi Tănase rămânând în afara lotului de stranieri. Şi, pentru că cele două meciuri sunt vitale pentru România, ProSport vă propune o analiză a stranierilor prin prisma minutelor oficiale de joc ale acestora.

Evident este faptul că există două extreme în ceea ce-i priveşte pe jucătorii români care evoluează în străinitate. Naţionala se va prezenta la meciurile cu Ungaria şi Grecia cu un grup de stranieri care fie nu au evoluat niciun minut în meciurile din campionat ale echipei lor (Răzvan Raţ, Dragoş Grigore), fie au jucat prea puţin (Alexandru Maxim), fie au consemnat un meci la echipa a doua (Andrei Prepeliţă), fie au impresionat în numai câteva săptămâni (Torje, Tătăruşanu, Keşeru, Măţel).

În privinţa minutelor jucate, Moţi este pe primul loc, cu 720. La polul opus, Răzvan Raţ, proaspăt transferat în Spania, şi Dragoş Grigore, care va evolua la noua sa echipă din Quatar abia pe 11 septembrie, când “dubla” se va fi terminat deja pentru naţională. Ambii au în dreptul lor 0 minute oficiale în sezonul 2015-2016.

Portari:

•    Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), 90 de minute: a fost titular în meciul câştigat de echipa sa contra celor de la AC Milan, scor 2-0, în prima etapă din noul sezon din Italia. Fostul portar al Stelei n-a avut însă ce apăra, deoarece Milan n-a tras niciun şut pe poartă
•    Costel Pantilimon (Sunderland), 360 de minute: s-a aflat între buturi în primele patru etape din Premier League, dar cu el în poartă, Sunderland nu a reuşit nicio victorie până în prezent, înregistrând două egaluri şi două înfrângeri. Pantilimon a primit 10 goluri

Medie minute jucate: 222 de minute (două meciuri şi o repriză)


Pantilimon a avut evoluţii bune la Sunderland, în ciudat celor 10 goluri primite. Din păcate, echipa nu-l ajută foarte mult

Fundaşi:

•    Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), 499 minute: fundaşul în vârstă de 25 de ani a fost integralist în trei dintre cele patru meciuri ale celor de la Dinamo Zagreb din campionat şi a evoluat şi în preliminariile pentru Liga Campionilor, unde formaţia acestuia a reuşit calificarea într-o grupă cu Bayern, Arsenal şi Olympiacos. Măţel a marcat duminică, în meciul cu Belupo (3-0), primul său gol pentru Dinamo Zagreb
•    Vlad Chiricheş (Napoli), 90 de minute: fostul fundaş al Stelei a fost titular în prima etapă din Serie A, dar n-a fost inclus în lot în etapa a doua, din cauza unor probleme medicale. Chiricheş a jucat însă foarte slab în eşecul cu Sassuolo (1-2)
•    Dragoş Grigore (Al Sailiya), 0 minute: împrumutat la începutul acestei veri de către francezii de la Toulouse, Dragoş Grigore nu a jucat niciun minut în Quatar din cauza faptului că nu a început încă competiţia internă. Pe 11 septembrie este programat primul meci al noii sale echipe.
•    Cosmin Moţi (Ludogoreţ), 720 de minute: Moţi a fost titular în toate cele şase meciuri din campionat şi în dubla manşă din preliminariile pentru Liga Campionilor, unde formaţia bulgară a fost eliminată de Milsami (3-2 la general).
•    Dorin Goian (Asteras), 90 de minute: fundaşul român a fost integralist în primul meci din sezonul 2015-2016 pentru Asteras.
•    Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), 180 de minute: fundaşul a fost titular în primele două etape din Turicia, în care Genclerbirligi a ieşit de fiecare dată învinsă de pe teren. Fostul fundaş al Stelei n-a oferit însă foarte multă siguranţă pe faza de apărare
•    Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), 0 minute: căpitanul naţionalei, proaspăt transferat din Grecia în Spania, nu a jucat în prima etapă din Spania pentru Rayo Vallecano, Raţ nefiind inclus în lot pentru meciul contra Valenciei, încheiat 0 – 0.

Medie minute jucate: 213 minute (două meciuri şi o repriză)


Chiricheş a avut un debut slab în Serie A pentru Napoli. Internaţionalul român a avut mai multe erori de plasament şi a dat mai multe pase greşite, care au pus adversarul în poziţii periculoase
Mijlocaşi:

•    Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ), 335 de minute: Prepeliţă nu a reuşit să se impună ca titular în Bulgaria, fiind introdus pe teren aproape întotdeauna în calitate de rezervă. Ultima apariţie acestuia a fost vineri, în egalul cu Slavia Sofia (1-1). Prepeliţă a intrat la pauză şi a ratat o ocazie foarte mare în finalul meciului, singur cu portarul.
•    Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), 233 de minute: este printre cei mai constanţi stranieri chemaţi la lot de Iordănescu, fiind titular în toate cele trei meciuri oficiale ale celor de la Hapoel Tel Aviv.
•    Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), 392 de minute: mijlocaşul a evoluat în toate meciurile din campionatul intern, din cupă şi din preliminariile pentru Europa League, unde Hapoel Be’er Sheva a fost eliminată din primul tur.
•    Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), 180 de minute: dat ca şi plecat de la arabi, mijlocaşul a fost titular în ambele partide oficiale din campionatul din Arabia Saudită, reuşind să marcheze un gol pentru echipa antrenată de Boloni.
•    Gabriel Torje (Osmanlispor), 165 de minute: mijlocaşul are un început excelent la noua sa echipă din Turcia, unde a fost titular în ambele partide din campionat şi pentru care a marcat un gol, în victoria uriaşă cu 2-1 în faţa lui Galatasaray.
•    Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), 14 minute: deşi şi-a prelungit contractul cu nemţii de la Stuttgart, Maxim nu a reuşit încă să se impună în Germania, fiind introdus în meciul cu FC Koln în ultimele 14 minute.

Medie minute jucate: 220 de minute (două meciuri şi o repriză)


Sânmărtean a înscris din lovitură liberă în primul meci oficial al lui Al Ittihad din acest sezon. Deşi e dat ca plecat, se pare că mijlocaşul de 35 de ani va mai primi o şansă

Atacanţi:

•    Florin Andone (Cordoba), 90 de minute: atacantul a evoluat ca titular în primul meci din liga secundă din Spania pentru Cordoba, retrogradată anul trecut.
•    Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), 176 de minute: fostul atacant al Stelei, revenit în Europa după încheierea contractului cu Al Gharafa, a fost titular în cele două meciuri pe care bulgarii de la Ludogoreţ le-au disputat după venirea lui la echipă. Keşeru a marcat două goluri. Vineri, în egalul cu Slavia Sofia (1-1) a fost integralist şi a avut o bară

Medie minute jucate: 133 de minute (un meci şi o repriză)


Keşeru este cel mai în formă atacant român în acest moment. A dat două goluri la debut pentru Ludogoreţ şi a arătat mult sânge rece în poziţiile de finalizare. În condiţiile în care Marica nu a fost convocat, probabil va fi folosit titular de Anghel Iordănescu sursa: prosport.ro

 

RECLAMĂ
Articolul precedentVătăjelu a salvat blazonul Craiovei cu FC Voluntari
Articolul următorOFICIAL. DNA o acuză pe Alina Bica că a luat MITĂ 17.500 euro. Ce a făcut în schimbul banilor